Zamieszczone przez Grisza'Men
Który zestaw wybrać...?
Zwiń
X
-
Który zestaw wybrać...?
Byłem niedawno w firmie Car Audio i zaproponowano mi trzy różne cenowo zestawy do autka:
1.
głośniki przód: Infinity Reference Ref 6510cs LE (165mm midbasy+zwrotnice+tweetery)
wzmacniacz: Infiniry Reference Ref 7541a 4x111W RMS
subwoofer: Infinity Reference Ref 1050W 25cm 300W
2.
głośniki przód: JBL GTO 6507cs (165mm midbasy+zwrotnice+tweetery)
wzmacniacz: JBL GTO 75.4 4x75W RMS
subwoofer: JBL GTO 1002D 25cm 300W
3.
głośniki przód:JBL GTO 6507cs (165mm midbasy+zwrotnice+tweetery)
wzmacniacz: JBL CS 60.4 4x60W RMS
subwoofer: JBL GTO 1002D 25 cm 300W
Do tego dochodzi jeszcze wytłumienie drzwi 4x i bagażnika plus montaż itd.
Moim dylematem jest który zestaw zagra najfajniej w Octavii...?
I tu oczekuję Waszych opinii
Dzięki za wszelkie podpowiedzi i sugestie...
Pozdrawiam
Staszek
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Staszek20vt, omijac wszystkie trzy szerokim łukiem :diabelski_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
MisiekWAW ja np jako laik, miałem okazję odsłuchać głośniki serii JBL i Infinity, wiem jedno że nie są warte swojej ceny.
Jest gro innych głośników, mniej znanych ale cenionych w świecie Car Audio i grają dużo dużo lepiej.Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonMisiekWAW ja np jako laik, miałem okazję odsłuchać głośniki serii JBL i Infinity, wiem jedno że nie są warte swojej ceny.
Jest gro innych głośników, mniej znanych ale cenionych w świecie Car Audio i grają dużo dużo lepiej.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWwidzisz jakie to proste :?: ja jako laik nie chodze po stoiskach/firmach/garażach i tego nie wiem :idea:
Wolny czas poświęcam na Dłubanie TDIków z Lucą :diabelski_usmiech :lol:Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Bezproblemowo można zrobić parę innych ciekawych zestawów - grających na pewno lepiej niż wyżej wymienione.
Przykładowy zestawik :
1. Głośniki - Phase PCS 165.20 - w promocyjnej cenie 449 zł
2. Wzmacniacz - u-Dimension JR 4300 - 799 zł
3. Subwoofer Hertz ES 250 + skrzynia - promocyjna cena 449 zł
Można oczywiście zaproponować lepszy zestawik - ale w tym przypadku trzeba znać kwotę którą przeznacza dany użytkownik....[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
-
-
Staszek20vt
Za taką kasę można miec lepszy sprzęt. W tej chwili np mamy 25 % upustu na wzmacniacze z serii LRX.... Więc np 4 kanałówka teraz kosztuje 1418 zł !!
Do tego można dorzucić np zestawik AD 6 za 798 zł - taki jak ma w tej chwili LUCA.
Subik - tutaj można zaszaleć i np wrzucić JL Audio 10W1 lub np InterTechnika MDS 10 S....[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
-
-
Dj - troche mało mocy z LRx na Vmax'a - tak samo z u-Dimension.[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasna tłumienie nie żałuj kasy bo naprawde warto
Ja do tłumienia podchodziłem 3 razy ( tylko drzwi na razie :wink . Nietety robiłem to sam , i w tej chwili żałuję staraconego czasu , no i oczywiście.... kasy . Najpierw kleiłem maty " policośtam " - koszt niewielki lecz efekty wg. mnie niestety mizerne ...ale pojawił się ... basik . Drugie podejście ...to maty bitumiczne - koszt też niewielki .... ale znacząca poprawa . Trzecie podejście , to Dynamat Xtreme - koszt niemały ... ale efekt ... jak dla mnie - super.
Staszek20vt - nie rób tego błedu co Ja , zaufaj ludziom którzy się na tym znają i zrobią to raz ... a pożądnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Staszek20vt1.
głośniki przód: Infinity Reference Ref 6510cs LE (165mm midbasy+zwrotnice+tweetery)
wzmacniacz: Infiniry Reference Ref 7541a 4x111W RMS
subwoofer: Infinity Reference Ref 1050W 25cm 300Wbyły:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greszczynZamieszczone przez djczasna tłumienie nie żałuj kasy bo naprawde warto
Ja do tłumienia podchodziłem 3 razy ( tylko drzwi na razie :wink . Nietety robiłem to sam , i w tej chwili żałuję staraconego czasu , no i oczywiście.... kasy . Najpierw kleiłem maty " policośtam " - koszt niewielki lecz efekty wg. mnie niestety mizerne ...ale pojawił się ... basik . Drugie podejście ...to maty bitumiczne - koszt też niewielki .... ale znacząca poprawa . Trzecie podejście , to Dynamat Xtreme - koszt niemały ... ale efekt ... jak dla mnie - super.
Staszek20vt - nie rób tego błedu co Ja , zaufaj ludziom którzy się na tym znają i zrobią to raz ... a pożądnie
Komentarz
-
-
Jeżeli chałas pochodzi od tłumika to w tym przypadku bardziej obstawiałbym wytłumienie podłogi - tak jak to robilismy u Nexus'a ....[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
Komentarz
-
-
Koszty kosztami - jednak robisz to jeden raz. Pozatym - jedna mata dynamata robi tyle co 6 mat APP ..... !!![center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
Komentarz
-
Komentarz